發新話題

同胞死傷嚴重~~~各位係中國人既話請講句中肯公平既說話(請看內文)

引用:
原帖由 夜鬼 於 2008-6-1 06:19 發表
自己睇番上面籃色字
我一開頭就講..西方文化..最後就係..冇對與錯..成句說話係講緊人地..我係第三身..請搞清楚..!!
第二段..我個人認為佢係失言..呢句已經係對佢言論的否定..請講下道理好喎..!!

引用:
原帖由 bigass 於 2008-5-27 19:30 發表

我個人認為莎小姐衹係失言..但係香港藝人罵美國一級演員是垃圾..此話傳到美國人耳中..人家就會當係侮辱..本來已係同床異夢的中美關係..睇黎就快要"分房訓"

你冇國藉與我道不同 非常自豪咁話你知 我係中國人

引用:
原帖由 夜鬼 於 2008-6-1 06:36 發表
你冇國藉與我道不同 非常自豪咁話你知 我係中國人..
尼句佢好難講出口架

引用:
原帖由 我係廚房仔 於 2008-6-1 06:47 發表

尼句佢好難講出口架
中國裡面冇尼種人渣,中國人國藉佢佩咩

掟個人渣落去煲例湯都驚飲屙我d客

引用:
原帖由 bigass 於 2008-6-1 05:16 發表
莎朗史東說coma論時..佢本人是身在法國..並非在中國..何來"入門問禁"..??
罵人垃圾..請你指正有何文化會認為不是侮辱..會產生文化差異??
仲以為你博學多柴, 仆你個嗅街讀屎片la, 睜大對屎眼睇清楚下面咁慘係咪文化差異, 比人話報應係認為冇對與錯la仆你個嗅街.
做為男人,做為父親,想哭泣,卻欲哭無淚....

生死重逢:抱住你的瞬間,我淚流滿面

木魚中學學生白妤蔓的父母(前)在女兒的遺體前悲痛萬分

5月15日,四川北川縣城一對在地震中失散的姐妹重逢後相擁而泣。

漢旺鎮一對父母看到孩子的遺體後抱頭痛哭

----------------------------------

德陽教師:地震中張開雙臂拼死守護四學生

那4個娃兒真的都活了嗎?昨天晚上就聽說有個老師救了4個娃兒,我哪知道就是你……”張關蓉撲到丈夫的遺體上放聲慟哭

“妻子悲痛擦拭丈夫遺體:最愛我的人走了

引用:
原帖由 bigass 於 2008-6-1 05:16 發表
莎朗史東說coma論時..佢本人是身在法國..並非在中國..何來"入門問禁"..??
罵人垃圾..請你指正有何文化會認為不是侮辱..會產生文化差異??
快能d去死la仆街.   

有咩文化話人報應唔係侮辱呀冚家剷!!!!!!!!!!!!

發新話題