發新話題

捐款給四川地震災民

本人唔同意板主之言,昨天本主題並沒有刋登任何銀行戶口號碼,唔信你可以查證!本人已提醒網友善長人士需向銀行查詢

Quote:[. 四川7.8級大地震,造成過萬人死亡,大量民房、學校倒塌,無數平民被活埋瓦礫之中。現去大象銀行損款,你捐助1元,銀行即捐相同數目給地震影響災民,詳情可向銀行查詢]

至於銀行名稱,本人以為大家香港人會很熟悉,其後想直接點明,但thread已給ban了。查實昨日該主題並無誤導及欺騙成份,大家都是為公益善事,板主又何必明言對本人語氣咁重,好像我是騙徒一樣!

板主後知後覺,其他forum昨日一樣容許其網友查看此主題。Anyway,大家都是為善事!

P.S.
在本人thread里加了補充,但沒有報上誰人加上去,請問板主這是本forum的作風嗎?

引用:
原帖由 JJCHAN218 於 2008-5-15 10:01 發表
四川7.8級大地震,造成過萬人死亡,大量民房、學校倒塌,無數平民被活埋瓦礫之中。現去大象銀行損款,你捐助1元,銀行即捐相同數目給地震影響災民,詳情可向銀行查詢。
本人現再向各兄弟呼籲,大家救國要雙線發展, ...
c兄, 灰諧下玩代用詞唔緊要, 但係要緊記適當時候, 如果唔係就會千夫所指, 打個比喻~~~靈堂哀傷只見你一人獨笑, 估下其他人點睇你, 經一事長一智, 祝你早日思想成熟快高長大.

引用:
原帖由 我係廚房仔 於 2008-5-15 15:53 發表

講野呀, 香港有能都市日報呀 仲話核實, 核你老 母呀, 唔好意思各位版主, 國難當前忍唔住講句粗口吊佢兩能 天災死好能多同胞呀冚家鏟 好能好玩呀好能有 ...
閣下每日沒有在MTR站內取免費報紙習慣!

引用:
原帖由 JJCHAN218 於 2008-5-15 16:07 發表

板主後知後覺,其他forum昨日一樣容許其網友查看此主題。Anyway,大家都是為善事!.
莫非其他 forum 也一樣叫人捐錢到大象銀行?

引用:
原帖由 JJCHAN218 於 2008-5-15 16:07 發表

在本人thread里加了補充,但沒有報上誰人加上去,請問板主這是本forum的作風嗎?..
就我所知 admin ban thread 前有 pm 通知你因由而唔係不明不白.

引用:

至於銀行名稱,本人以為大家香港人會很熟悉...
檸檬銀行你可知否係邊間?大家都係香港人.

引用:

本人唔同意板主之言,昨天本主題並沒有刋登任何銀行戶口號碼,唔信你可以查證!本人已提醒網友善長人士需向銀行查詢。

Quote:[…. 四川7.8級大地震,造成過萬人死亡,大量民房、學校倒塌,無數平民被活 ...
sorry 我係中國人, 唔該收皮.

引用:

至於銀行名稱,本人以為大家香港人會很熟悉..
百詞狡辯厚顏無恥死不認錯 睇文章知道品格一二, 匯豐銀行幾時開始變左街知巷聞人所共知既大象銀行?

發新話題