發新話題

同胞死傷嚴重~~~各位係中國人既話請講句中肯公平既說話(請看內文)

引用:
原帖由 bigass 於 2008-5-27 19:30 發表
西方文化中..是會把大天災視為上天對當權者的一種警告..是源遠流長的思想..相反..如果中國人這樣批評西方..她們不會認為是"傷口曬鹽"..文化差異..冇對與錯..
我個人認為莎小姐衹係失言..但係香港藝人罵美國一級演員是垃圾..此話傳到美國人耳中..人家就會當係侮辱..本來已係同床異夢的中美關係..睇黎就快要"分房訓"

國難當前 身為中國人既一份子, 聽到火都尼 ban都係咁話, 你個短命種侮辱緊我地全中國人, 我吊爆李魯帽!!!!!!

引用:
原帖由 pk人王 於 2008-5-31 08:13 發表

有朝一日你屋企有人死我會贈你一句  報應   
pk人王兄,
喺外國的鬼好多都妒忌中國人, 南亞地方的人如印尼人 (Indonesian),
馬拉人 (Malaysian)都妒忌我哋, 所以中國人有嘜野事, 這些人就會踏多一腳.
一句講晒, 係種族歧視, 你認同嗎?
有朝一日相反的話, 我都會回應佢地 "報應", 惡人永遠有"報應"的

引用:
原帖由 just4fun 於 2008-5-31 10:43 發表
She's high IQ and very talented.
I believe she says and acta what she really means for.
She used the word 'coma' on this tragedy is unacceptable. I think she really meant that.
She apologized is s ...
咁尼個仆街尼.
引用:
原帖由 bigass 於 2008-5-27 19:30 發表
西方文化中..是會把大天災視為上天對當權者的一種警告..是源遠流長的思想..相反..如果中國人這樣批評西方..她們不會認為是"傷口曬鹽"..文化差異..冇對與錯..
我個人認為莎小姐衹係失言..但係香港藝人罵美國一級演員是垃圾..此話傳到美國人耳中..人家就會當係侮辱..本來已係同床異夢的中美關係..睇黎就快要"分房訓"

引用:
原帖由 大地蟲 於 2008-5-31 09:25 發表

我地依家唔係再針對個鬼婆
(佢都算認左錯)
我地講梗係果個改個英文名
當自己係洋人果個人
災難死左咁多人
佢都咁冷血
唔知乜野用心
(人地鬼婆都認錯, 佢仲幫佢, 好笑)

我希望多些熱心人加入聲討行列 ...
支持!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:good2: :good2: :good2: :good2: :good2: :good2: :good2: :good2:

引用:
原帖由 大袋淫魔2005 於 2008-5-31 10:55 發表

咁尼個仆街尼.
引用:原帖由 bigass 於 2008-5-27 19:30 發表
西方文化中..是會把大天災視為上天對當權者的一種警告..是源遠流長的思想..相反. ...
拎去打靶!

引用:
原帖由 大地蟲 於 2008-5-31 09:25 發表
我地依家唔係再針對個鬼婆
(佢都算認左錯)

我地講梗係果個改個英文名
當自己係洋人果個人
災難死左咁多人
佢都咁冷血
唔知乜野用心
(人地鬼婆都認錯, 佢仲幫佢, 好笑)

我希望多些熱心人加入聲討行列
國難當前
敵愾同仇
趕走中華敗類在我們中間胡混

中國人是團結的.....支持

人生在世須盡歡,莫使 J J 空對月。
四條眉毛,四隻眼晴,一條小象拔。

唔認同見解 , 總覺有點強詞奪理好失望.

發新話題