發新話題

[教訓]皇X大道-一個難忘的經歷

咸象出場啦,今日去左邊度威呀?
佛國有咩見聞呀?

引用:
原帖由 skyarron 於 2008-11-8 11:48 發表
皇X大道-一個難忘的經歷

我在11月初同隻老虎一起去試一下這個場
(我是第一次去那裡 不過我知什麼是皇后式  

你地好似d學生咁, 襯老師睇唔到, 就集體出猫.

老虎在旁, D囡仲周不時挨身挨勢,主動請食波餅

引用:
原帖由 just4fun 於 2008-11-8 12:32 發表
多謝有趣報告!

我估美容師搵你簽小費,基於兩個可能性:
1. 聽聞女人會簽得手緊
2. 佢覺得知到你d痛腳,你會更手鬆
師兄分析真的很有道理啊 如果比老虎簽小費的話 一定比20only
引用:
原帖由 rayso333 於 2008-11-8 13:25 發表
師兄都好夠膽,如果你隻老虎返轉頭,你咪好大獲
老實講 我同果個技師都有d驚 不過當時沒想得那麼清楚了
引用:
原帖由 bb8688 於 2008-11-8 12:23 發表
但咁多小費,老虎無懷疑
師兄 你問得很好

簽左50給美容師

其實有段後話 就系我原來打算直接比100現金小費給我的技師
因為萬一給老虎知道我簽了100小費都會一身蟻 點知個技師佢唔想
她說一定要簽一些小費 不然公司就會說她服務不好 佢原來說比d現金 再簽點小費也可以(不過她建議小費也不可以太小)
但是我最慘在當時我沒有100圓以下面值的零錢 硬簽100小費在帳單內
令我離開的時候 沖涼快到自己都唔信 立即飛出去大堂快速結帳 然後把印出來的帳單毀屍滅跡才能勉強過關

這種經驗 下不為例...

引用:
原帖由 tomboy1647 於 2008-11-9 00:47 發表
老虎在旁, D囡仲周不時挨身挨勢,主動請食波餅
這個情況我個人來說沒遇過 加上我唔太相信發生。
太危險了。

引用:
原帖由 skyarron 於 2008-11-9 03:05 發表

師兄分析真的很有道理啊 如果比老虎簽小費的話 一定比20only

老實講 我同果個技師都有d驚 不過當時沒想得那麼清楚了

師兄 你問得很好

簽左50給美容師

其實有段後話 就系我原來打算直接比100 ...
skyarron C-Hing,  早晨  

咁樣俾小費, 真係辛苦你 la       小心駛得萬年船  

下次北上, 記得帶定少少散紙 (Rmb50, 20, 10, 5) wor   

一面忍住一面剔小費 手都震晒......

忍唔住咪小費單立黐黐、濕哂? ....

發新話題