發新話題

捐款給四川地震災民

香港報紙電台電視, 日講夜講, 要出術唔係咁易, 不過我都唔知匯豐叫做大笨象, 師兄過料, 最好白d, 就下我地呢d學術水平(水皮)一般. 多謝

師兄你幾時講過紅十字會最好?

http://www.saunaguide88.com/forum/viewthread.php?tid=52390&page=1#pid703703 (第12帖)

引用:
原帖由 米高jackso 於 2008-5-22 02:38 發表
恆生銀行
267-175-123-001
中國銀行
806-0000-1617
上述乃香港紅十字會所設立的戶口..
建議如捐款就捐比此機構..
災民受惠比例會高D..

c兄白痴兄真係有提及到紅十字會好架
c兄, 我都睇到個位師建議捐去紅十字會, 其實捐邊度都無所謂, 最緊要係正規合法既途徑, 至於邊間食水深, 我無確實資料, 唔敢多講, 免誤導其他人.

不過佢咁寫 "我一早講過捐去紅十字會最好", 咁點止係建議, 直頭係無其他選擇, 前後兩個帖立場唔一致, 最攞命就係, 咁講就好似話個d捐錢比其他組織既人係傻仔咁. 比人地兜口兜面咁話 "話左你既喇, 重捐去xx會, 又唔聽我講捐比紅十字會"

引用:
原帖由 kkbbq 於 2008-5-22 18:52 發表

師兄 提吓我都好丫  話晒桑拿街大象  粗口爛舌::   浮誇自大   都叫臭名遠播   有D朶喎
師兄, 我雖然呢左無耐, 都知你大名大象, 無個笨字.:good2:

引用:
原帖由 kkbbq 於 2008-5-22 19:30 發表

neisoge師兄  大象雖然粗口爛舌  浮誇自大  但都少有亂咁小人
但小弟拜讀閣下所有之回應  大都有火藥味
師兄  桑拿街是和諧之家  大家都希望和平共存
共同分享 玩樂之過程  胡亂挑剔 口不擇言者  會難被接受
...
大象師兄, 胡亂挑剔,  口不擇言八個字, 實在擔當唔起,  如果我係有識之士, 有份量既人, 相信大家就唔會對我既說話有咁大反應, 相反, 如果唔係有識之士, 講錯野在所難免

只於會唔會難被接受, 輕輕鬆鬆既帖我會輕輕鬆鬆面對, 但係要認真既時候, 我不會為求得到認同, 只講人地喜歡聽既話, 就正如你要求大家正經面對四川災難一樣, 一點都唔會手鬆. 如果我唔同意, 一定會講哂d理由出黎, 唔會只留低一句情緒說話, 無的放矢, 鬧完人就走左去

辯論一定有火花, 帶d火藥味, 如果大家以事論事, 事後一笑泯恩仇, 相比起有d帖, 我d火藥只得幾克重

"師兄, 我雖然呢左無耐, 都知你大名大象, 無個笨字" 唔知係咪呢句話得罪左你, 諗住"擦鞋"話你一d都唔笨(無個笨字), 點知弄巧反拙, 睇黎我都唔係擦鞋料子.

引用:
原帖由 robertchan 於 2008-5-22 22:32 發表

點解要狗咬狗骨?( sorry, 我唔係話你地係 dog )

做乜扯到咁行,寬容點吧。有不同見解會擦出火花,但點解要擦到火燭?

一齊 啦....知唔知點樣締造 ...
"做乜到咁行", 無他, 太耐無北上, 小弟弟屹立不倒

發新話題