發新話題

樹慾動而心不熄

樹慾動而心不熄

尋日同 frd 打完波, 攰攰地就決定上去鬆下全身
鑑於近日經濟環鏡, 大人下訪, 天氣狀況, 時間已晚, 身體疲憊, 肚內空虛, 街上 c 奶眾多, 任痣剛千萬年薪仲要蝕我地成千億等等因素
決定去番主場皇崗鼠林.

過關後上試膽天橋, 發覺天橋後半段完全冇開燈由光猛前半段踏入, 好有海水公園蝦佬喂 feel.
而上次見到既保安人員亦不知所蹤, 個 frd 話係度做保安邊坐得耐, 一早俾人搞掂左丟落橋啦.

肚餓餓地, 觸目可及都係香港茶餐廳, 就行多兩步, 見到有間米蘿 cafe 格調唔錯, 上去一試
主菜點左 : 台塑牛扒, 石頭鍋牛肉飯, 三文魚飯, 小食 : 麻油腰花
整體食物ok, 牛扒叫 6 成唻 9成, 不過中間有一大舊骨似維京人肉果種牛扒又真係幾少見,
跟牛扒餐有餐前酒, cocktail 唻, 幾香, pussy foot 味, 唔酸, 滑, 香, 埋單 25x 人仔, 港紙兌 85
比較特別係杯愛爾蘭咖啡,
先係面前放個小火爐, 上面放酒杯, 內有威士忌及牛油, 由侍女邊轉邊燒, 最後將杯中物點火再由高處倒入咖啡杯中
看著一條匹練火光瀉入杯中,
視覺效果一流, 咖啡味道已非重點了, 呢間野泡妞一流.

上到樹林同朋友 2 個都叫鬆腿, 我個技師睇年紀就知經驗老到, 朋友個技師先好笑, 個鼻成虫咁大
2個技師一齊起手, 朋友個技師都竟然敢求其了事, 好多我個技師有做既麻煩事佢都唔做, 2個企埋一起, 高下立見, 激到個朋友鞋面
上到房, 因老朋友放假, 按中式, 技師小肥, 胸大, 仲要著超薄胸圍冇加墊, 皮膚滑, 本以為今日有得開心
點知佢拍死, 間唔中挨挨碰碰就有, 想摸就縮話驚俾人見到, 最貼身已經係按正面舖住毛巾, 摸左 2 下小 hehe, 仲要望住門, 裝修後塊大玻璃害人不淺
最後谷住落樓, 好少係度按得咁唔盡興
埋單港紙兌 90, 3個加埋港$ 4百出頭

引用:
原帖由 robertchan 於 2008-12-7 14:11 發表

robertchan : 師兄你搞乜,食果一段仲寫得好過按  
因為按果段實在冇乜好寫嘛, 第一次咁樣谷住落樓, 人性本能都係避開不快回憶既

你班人仲張佢突出既地方講完又講, 簡直係落井下石 冇 d 同情心
佢 d 皮膚仲要滑過阿婆.... 山水豆腐花
我夠知o答得杯落啦, 佢肯先得架
佢個樣真係好怕俾人知咁, 我又知呢間野真係有藝術品, 可望而不可即
我都係挨挨, 摸左幾下, 佢都彈開, 我吹佢漲咩
我吹佢唔漲, 自己漲左, 佢仲打左小 hehe 幾下話 "乜你咁都咁開心架"
我頂

引用:
原帖由 deaddg 於 2008-12-7 22:39 發表

師兄~想問下呢個場有d咩特點值得你作為主場呢?
平, 近, 情意結, 老相好
我係懶到唱散紙搭地鐵都懶既人
但上得街街多 學壞左, 唔排除多 d 去港$去可能性, 保留去埋沙頭角既權利

引用:
原帖由 kkbbq 於 2008-12-7 23:11 發表

乜老鼠林左近有間咁正嘅嘢咩 多謝師兄教路 下次温女又新地方:victory:" />" /> 食完跟手行去後面sun flower 酒店   
呢間野食真係唔錯, 靴兄一聽就知, 可以想像佢係呢間連鎖店留低唔少腳毛
帶女女去一定冧哂, 我同條bg 講起佢都一面艷羡咁話好想去試, 而價格又係可接受範圍, 係唔知附近有咩酒店可以開埋房者, 大象兄呢間 sun 花酒店唔知係咩類型   請指教

當你面對鼠林門口, 右手邊有條路轉入一個露天廣場, 而你就係呢個廣場南面入口, 係東面出口一出去就有個露天停車場, 間 米蘿cafe個招牌抬頭就會見到
引用:
原帖由 s80 於 2008-12-7 23:37 發表
前列腺 ...
印象中美式 118, 日式 128, 前列腺 138,
問中式技師有咩分別, 佢話都係推油, 預你起埋機, 實際分別不大, 前列腺可能推得專門 d
詳細佢都唔知, 但佢都想轉過去做日美, 搵得多 d, 因為連佢都知有金融風暴影響到香港人
而家少左好多客, 有時一日都做唔到一個, 唔幫客人做多 d, 自己都搵少 d...
死女包, 識咁諗都唔幫我,

如果各c 兄有好 # 介紹麻煩 pm
大象兄我知你收收埋埋幾件好野, 細細聲講少少唻聽下好嗎

引用:
原帖由 herman 於 2008-12-8 16:54 發表

hehe兄,  午安好       :cool:   :cool:

唔好玩我呢個同學仔嗱 !!   

我以前喺果間 cafe 做過兼職看更, 所以咪知蘿 !!

間 cafe 咁正, 不如 ...
早晨呀靴兄

講起係果度返工, 本 menu 有寫埋各不同職級待遇, 就咁睇佢對員工算唔錯啦
一年加 2 次人工

bb 兄同蘿蔔兄邊使好似我地咁要靠餐廳同情調去調情丫
佢地囉個袋同寶貝出唻, d 女已經目不暇給, 大開眼界, 大暈其浪, 大興其奮啦
引用:
原帖由 robertchan 於 2008-12-8 16:57 發表

去過啦,冇特別啵。  
蘿蔔兄你岩, 呢間野入面係冇特別......服務的

掛住吹水 過鐘收工忝
蝕左3個字俾公司, 返屋企繼續吹.....水......

你地都唔知我對街街幾神心
公司個 filter block q 左街街, 我要搵番街街 server 個 ip先入到唻, 返工時間有 d 世藝咋
你地成班看更行家係度, 我唔敢班門弄斧
我返工係打下字, send 下 email, click 下 mouse 者
不過大象兄講得岩, 我呢 d 冇女朋友又冇老婆既人返到屋企係 on 99 既
但自由度亦係令你地艷羡既

引用:
原帖由 kkbbq 於 2008-12-9 06:40 發表

點會呢  有我地晚晚陪着你   睇下D看更嘅鹹濕報告   睇到慶慶地  :heart: 又可以自给自足一下   好快又一晚架啦
所以我咁鍾意街街, 特別係你果 d 報告, 簡直係粗鹽級, 令人回味不已, 我果 d 同你比簡直不過係離海邊好遠吹到既海風咋
引用:
原帖由 ttyiu 於 2008-12-9 09:24 發表

你唔知呢家的看更係好 pro law 住部notebook 周圍巡樓 睇下的住客個樣同相片係未一樣  
一定封面興內容絕對相符啦, 個封面都係你班咸看更逐個逐個偷偷影番唻
引用:
原帖由 herman 於 2008-12-9 10:16 發表

hehe兄應該收 5 pm.  

我都認同 !  佢仲可能係 part-time.       
早晨呀靴兄
係呀 我係收 5 點架
已經比以前遲左, 本來收開 4 點, 金融風暴唔可以唔坐耐 d 做下樣

發新話題