發新話題

DL24小時遊

DL24小時遊

星期5有日假,就打算又上DL玩2日1夜,諗著call之前個可樂樽做call鐘睇下有無更進階既服務

星期4晚放工去坐車,8:30到左DL,就係隔離既西餐廳等囡囡,唔駛15分鐘到,著到成個滑板仔鬆身衫中性LOOK咁,同佢係TV行show時3點式個可樂樽完全2件事 ,不過佢就好鬼多野講,真係當我係朋友咁食飯吹水,仲介紹左原來TV有幾樣新野
***(廣告時間)***
1)  閒日每日既下午3-5,有個happyhour下午版,簡單講就係大廳佈置到好似放工去happyhour既bar場景,全部囡囡都會在場,大家就好似happyhour咁去溝下囡咁,仲有套新工衣配合 (係馬甲,但係得1個size所以好多人試著都好唔合身),溝到就入房,其實就即係全場睇晒選囡,不過新意思唔係金魚缸、catwalk而係bar既場景,好似話有小食,不過酒水就應該只會有汽水 ,而囡囡果2個鐘就係坐出黎唔可以係休息室鬥地主、睇電視、堐掖ㄣX慘
2)  星期5(已經舉行),有「唐伯虎點秋香」既活動,大約係咁d選美之類,估中左可以免房費甚至囡費之類,主任話會再舉行
3)  消防check左係無問題(不過我見有d小工程做緊同有一大批滅火筒係後樓梯)
4)  catwalk個台改左傳統既單面台,好快會再舉行 (又會有另一套工衣配合)
5)  新招左批囡囡,有1個係好正wor,仲有舊既係會再培訓加入新招(第一堂學左按肚子)
6)  黎左幾個新主任,都幾好樣,有1個仲係會講英文、日文
7)  老細出糧要囡囡食世紀浴足既現金卷,雖然唔多(好似話1個月300,佢地自己去做facial都用到),但遲d可能會要埋囡囡sell
8)  諗著出多幾套工衣,玩cosplay,不過2套300,又唔靚,囡囡牙痛咁聲
做咁多野既原因係由於附近會有間超大既club,主打disco、表演、飲酒,想食埋個勢做旺佢

食左成3個鐘到11點幾,都吹水得幾happy,佢請假係因為例假(上次我係佢例假之後既第1個客,幾日無做過野特別有feel,仲約我下個星期又做佢第1個客 ),同傾起佢地大部份都賺多過我,亦都好多好快會有人包起,所以流失率都好高、仲8左好多囡囡既特點同是非我聽,不過真係記唔到咁多野,之後就只係接受左佢其他安排既野,囡囡上到去就自己選,不過就係賴左野選左個超級iso服務既木頭公仔,完全無feel只出到1野
完場休息 + 諗下明天既行程,第2朝起身已經10:00見到范巧如同沈大師講大插水,無晒心機就hea到成12點鐘先出門口,俾我見到傳說中講過好鬼熱情既易主任,有拖手又問候,索過晒所有囡囡 ,仲帶我參觀新裝修既bar同舞台、介紹新活動,不過我都無心聽一直望佢,佢都好識得lum人,叫我等埋佢地個show俾d意見,不過已經有計劃就都係走人
出黎食d野就1:00幾,係附近行下不過好q熱,都係快步行去玫瑰,d囡囡開始入場不過好多壯妞 ,不過抱著一試「正足」入場,講明一定要走肥年青,主任話「咁咪無波」,無波都好過 ,不過佢都真係認真用對講機同我搵幾個no,得1個係度入黎,同真係無波不過樣幾純咁腳長長咁,加上被主任嚇只此1個,就叫佢埋位,基本都係咁上下,首鐘正浴足,最後1分鐘先攻擊小弟弟,加鐘就俾抱抱不過變左電視妹同好多其他野講,隔褲攻擊唔夠喉問價,點都唔肯,不過都一直繼續隔褲按,問加第3個鐘講明唔升級無理由加鐘,最後毛主席話事,不過手法幼嫩要捉著佢隻手黎指導,都叫出左不過唔算順暢,原來做左2個星期無乜升空經驗(不過都有幾個隔褲按已出既joseph朋友),不過埋單一共150+100真係貴
言談間得知,玫瑰囡囡1日當值12小時,加上晚上極旺好多時會ot,完全係非人生活,上鐘都唔少1日起碼6-7個,但分成加鐘比首鐘高不少(14 / 20),所以加鐘才會有攻擊引人加鐘,不過好多大陸人首鐘已出手又唔加鐘
走時見到又會有show,應該是全套的catwalk
跟手行返去5:45坐大巴,條路好塞成7:30先到站~~~

jojo:精彩報告. 加你小小分以示鼓勵~

引用:
原帖由 itskt 於 2008-10-11 11:30 發表

多謝hamger兄又一dl遊記. 2日1夜的確輕鬆好多, 即日來回, 就算係ca都辛苦.

囡囡搵得多過我地都係正常, 佢地呢d係高危及壓惡性行業, 對身體, 對家庭及將來, 可能有好壞影響, 我地o既生活可能比佢地快樂好多 ...
佢本來介紹左個$600既,不過係高頭大馬又貴唔鐘意,就自己選返個$400既,個囡囡唔係唔好,只係太過iso服務同只係令你出野同無乜feel即
不過我只係過客,唔通真係要同我打晒車輪叫老公咩!

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2008-10-11 12:29 發表
Ham家兄,
多謝報告, 多謝分享.
聽落個happy hour 都唔錯播.

咁, 系唔係要問囡囡, 佢係4/5/定係6.
定係身上有個牌, 寫明; 明碼實價.

我上次, 都係由易主任倍住食水餃.
幾過引  
點分就唔知啦,我係聽2方面既講
囡囡就唔鐘意因為要坐出黎無得放鬆,套工衣佢又著得唔好睇,不過佢有d姊妹就鍾意因為可以堂堂正正玩骰鐘之類
主任果度介紹就緊係話好玩新鮮啦,不過我個人覺得除非有時間,唔係下午時份點去,加上去到唔通1台1台走埋去睇囡咩,全場得我1個客咪好似咸虫睇囡咁 ~~~如果係行catwalk / 3個3個出場就會無咁監介,不過個設計構思都有新意
以我所知,佢地既no係分級既,no.8字頭就$600、no1至200/300既就係$400,我估大約係咁上下區分啦
易主任真係好索下同好識lum客,仲鬼死咁熱情 ~~~

發新話題