標題: "如落韓無"爆頭記 [打印本頁]

作者: jet-jet    時間: 2009-3-19 15:27     標題: "如落韓無"爆頭記

裝修後去過2次,個沖涼房好大,但的個地D磚就好洗,我第一次去,4個人有3個PK,但係好彩係小朴,吾係大朴
琴晚同個客食飯,飲到12點幾,諗住去搭完骨,訓到天光就返工,點知換左衫,一踏入沖涼房,個FRIEND就洗低
因為飲左酒(吾係好醉),反應慢,就兜頭後腦落地,即時爆缸
哎,大陸一般做法,愛理不理,LOCKER好似習以為常,比幾張紙巾佢UP住,比個地方你坐好,就完事啦,無人理,散晒水
個傷口都幾大,好彩吾係流好多血,當然係立刻買單回HK啦,錢無得吾比,齋沖幾位,一毫無減,收足你
到你走都無人問你洗吾洗CALL白車,真係啋你都有味,我頂...
結果1.30過關,立刻"飛的"去急症室,聯左5針,照左X光,玩到5.30先走
作者: hhhwhhh    時間: 2009-3-19 15:44

後腦落地可大可小,好在你朋友無咩事.
講開又講我好次無見過大陸D白車:_n1:
唔知D白車到達目的地要幾耐?
作者: wilcolee    時間: 2009-3-19 16:40

大陸call白車好貴嫁
曾經睇過新聞
有個港人東莞遇劫自行call白車
設備先進會有埋醫生護士跟車
送到你香港指定醫院tim
埋單3萬6千幾

作者: jet-jet    時間: 2009-3-19 18:22

引用:
原帖由 hhhwhhh 於 2009-3-19 15:44 發表
後腦落地可大可小,好在你朋友無咩事.
講開又講我好次無見過大陸D白車:_n1:
唔知D白車到達目的地要幾耐?
好彩無乜事,係屋企休息,我都未見過大陸D白車,
行到既,都會揀返HK啦,大陸D醫院吾知點醫,都係返來穩陣D
作者: 骨總    時間: 2009-3-19 18:24

淨沖收你幾錢位呀jet-jet兄?
作者: jet-jet    時間: 2009-3-19 18:26

引用:
原帖由 骨總 於 2009-3-19 18:24 發表
淨沖收你幾錢位呀jet-jet兄?
慌忙之間,吾係我比錢,好似38一位,吾SURE
作者: 骨總    時間: 2009-3-19 18:37

引用:
原帖由 jet-jet 於 2009-3-19 18:26 發表

慌忙之間,吾係我比錢,好似38一位,吾SURE
$38唔算貴喎.
作者: SmallBoy    時間: 2009-3-19 18:40

引用:
原帖由 jet-jet 於 2009-3-19 18:22 發表
好彩無乜事,係屋企休息,我都未見過大陸D白車,
行到既,都會揀返HK啦,大陸D醫院吾知點醫,都係返來穩陣D
jet-jet C兄,
祝你老友早日康復與你再次北上,
話時話, 是否要著埋拖鞋去沖涼比較穩陣 d 啦
作者: Mars    時間: 2009-3-19 20:49

上 次我係 港 元 都 差 D PK, 所 以 大 家 小 心 冲 涼 室 地 面 濕 滑 。
作者: 一意    時間: 2009-3-20 00:39     標題: 如落韓無"爆頭記

你個friend好甘噃!大陸啲人無人性架!
作者: hhhwhhh    時間: 2009-3-20 04:25

引用:
原帖由 wilcolee 於 2009-3-19 16:40 發表
大陸call白車好貴嫁
曾經睇過新聞
有個港人東莞遇劫自行call白車
設備先進會有埋醫生護士跟車
送到你香港指定醫院tim
埋單3萬6千幾  
埋單3萬6千幾..比白車d錢.

會唔會比D小偷劫佢d錢重多..

可能d小偷都係劫左佢幾千蚊..
作者: 夜鬼    時間: 2009-3-20 05:36

引用:
原帖由 jet-jet 於 2009-3-19 15:27 發表
裝修後去過2次,個沖涼房好大,但的個地D磚就好洗,我第一次去,4個人有3個PK,但係好彩係小朴,吾係大朴
琴晚同個客食飯,飲到12點幾,諗住去搭完骨,訓到天光就返工,點知換左衫,一踏入沖涼房,個FRIEND就洗低
因為飲左酒(吾 ...
祝你老友早日康復la jet兄
作者: Yip佬    時間: 2009-3-20 14:38

引用:
原帖由 jet-jet 於 2009-3-19 15:27 發表
因為飲左酒(吾 ...
下次要睇實老友呀c兄, 飲左酒腳步浮浮去到邊好易跌跌撞撞受傷
作者: pk人王    時間: 2009-3-20 15:12

引用:
因為飲左酒(吾 ...
聯針幾痛wor
作者: ddpk    時間: 2009-3-20 15:27

引用:
原帖由 骨總 於 2009-3-19 18:37 發表

$38唔算貴喎.
幾多錢不是問題
個場就算唔CALL白車
也應該叫廠車送去關口
同時,今日收小你一百幾拾
個客會再來
今次收左錢,等於買斷幾個客

作者: Lawrence_Ding    時間: 2009-3-20 15:47

引用:
原帖由 ddpk 於 2009-3-20 15:27 發表

幾多錢不是問題
個場就算唔CALL白車
也應該叫廠車送去關口
同時,今日收小你一百幾拾
個客會再來
今次收左錢,等於買斷幾個客
c兄認為大陸人咁眼淺會同你咁諗咩
作者: jet-jet    時間: 2009-3-20 16:47

其實2地人不能相比,吾可以話佢地無人性,我都有好多大陸朋友,佢地吾係咁差
只係大家出生,長大同面對既環境吾同,就有吾同既睇法
有D野我地確得好誇張,好大件事,但係佢地既地方,係雞毛蒜皮既事
大家對事既睇法吾一樣,就會有吾同既做法

佢今日已經返工啦,應該無乜事,淨係成一問有乜人知到呢件事,怕比人笑
作者: hammy    時間: 2009-3-20 19:03     標題: 回復 17# 的帖子

that is a good news for you.
作者: kenclinv613    時間: 2009-3-21 02:23

引用:
因為飲左酒(吾 ...
最緊要頭冇事
作者: henrycn    時間: 2009-3-24 18:37

引用:
原帖由 jet-jet 於 2009-3-20 16:47 發表
其實2地人不能相比,吾可以話佢地無人性,我都有好多大陸朋友,佢地吾係咁差
只係大家出生,長大同面對既環境吾同,就有吾同既睇法
有D野我地確得好誇張,好大件事,但係佢地既地方,係雞毛蒜皮既事
大家對事既睇法吾一樣 ...
同意,大陸人一般睇錢比較重要,見血嘅野好平常.另他們注重眼前利益,不會花心機睇長線.
作者: 骨總    時間: 2009-3-24 22:37

引用:
原帖由 henrycn 於 2009-3-24 18:37 發表

同意,大陸人一般睇錢比較重要,見血嘅野好平常.另他們注重眼前利益,不會花心機睇長線.
短視、眼淺!:icon9.gif:
作者: eskyed    時間: 2009-3-26 02:52     標題: 回復 21# 的帖子

100%同意:good2:
作者: cliffccw    時間: 2009-3-27 02:10

作者: hokw    時間: 2009-3-27 15:46

大陸多數人是向錢看的, 請問是否春風路那間
作者: coiechan    時間: 2009-3-29 02:21

現實生活冇計la
作者: on99jet    時間: 2009-3-29 11:13

,愛理不理,LOCKER好似習以為常
作者: 小肥牛    時間: 2009-3-30 07:11

甘危險怕怕

歡迎光臨 桑拿街論壇 (http://sauna-88.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0