標題: 水圍呃錢黨 [打印本頁]

作者: smalltester    時間: 2009-2-23 18:30     標題: 水圍呃錢黨

出沒地點 : 近大友利
樣貌 : 短髮,1肥1瘦,都帶眼鏡
形式 : 以兩日一組,操流利廣東話貌似港人,一開始會同你講唔係問你借錢,話俾人打劫又報左朝庭捕快,等錢睇醫生之後會話問你攞d錢又即刻叫香港朋友拎去你屋企,跟住就會拎張爛既香港身份證俾你睇...咁大家知點做啦

師兄小心啦,有興趣又有時間者可帶佢地去朝庭捕快度玩下:cool:
報告完畢:thumbs_up.gif:

注:張身份證係姓鍾既 KXXXXXXX

作者: tomboy1647    時間: 2009-2-23 21:58

揾食奸難為世所迫, 算啦 !!
作者: lsc31384    時間: 2009-2-23 23:13

睇到新聞,上邊都唔係個個都好境.......
放條生路行下!!!!
作者: andsn88    時間: 2009-2-24 00:20

作者: Mars    時間: 2009-2-24 00:25

嘩 果 頭 我 常 去,真 係 要 小 心,多 謝 提 供 資料 。
作者: Yaukg    時間: 2009-2-24 10:00

呢啲街頭騙案,經常都有發生!  :_n12: :_n12:
作者: 杏仁糊    時間: 2009-2-24 17:26

引用:
原帖由 smalltester 於 2009-2-23 18:30 發表
形式 : 以兩日一組,操流利廣東話貌似港人,一開始會同你講唔係問你借錢,話俾人打劫又報左朝庭捕快,等錢睇醫生之後會話問你攞d錢又即刻叫香港朋友拎去你屋企 ...
thanks smalltester兄
作者: mrkklo    時間: 2009-2-25 09:09

啋佢地都有味 !
之前十零年我都撞過幾單 , 被呃幾舊水 !
作者: mark34    時間: 2009-2-25 11:49

引用:
原帖由 smalltester 於 2009-2-23 18:30 發表
形式 : 以兩日一組,操流利廣東話貌似港人,一開始會同你講唔係問你借錢,話俾人打劫又報左朝庭捕快,等錢睇醫生之後會話問你攞d錢又即刻叫香港朋友拎去你屋企 ...
感謝提醒
作者: hokw    時間: 2009-2-25 14:05

請問C兄是否在國美對開步行街出現, 上次見到是二個女的, 講國語
作者: smalltester    時間: 2009-2-25 15:55

引用:
原帖由 hokw 於 2009-2-25 14:05 發表
請問C兄是否在國美對開步行街出現, 上次見到是二個女的, 講國語
唔係,係世家對住龍祥個路口
作者: pantsu    時間: 2009-2-25 19:43

引用:
原帖由 Yaukg 於 2009-2-24 10:00 發表
呢啲街頭騙案,經常都有發生!  :_n12: :_n12:
呢 d 野响大陸係好平常既事, 大家週時都見一 d 人响地下用粉筆寫大字搵有心人幫忙幾皮啦 !!
作者: Yaukg    時間: 2009-2-25 20:46

引用:
原帖由 pantsu 於 2009-2-25 19:43 發表
呢 d 野响大陸係好平常既事, 大家週時都見一 d 人响地下用粉筆寫大字搵有心人幫忙幾皮啦 !!
國內實在太多騙子,你愈有同情心就愈易比人呃!  
作者: ultraray    時間: 2009-3-12 21:48

係羅湖近關口見過,佢話係上水站有個家姐,問家姐拿回錢就得,但係點解唔叫家姐拿過來呢?所以我無理佢!!
作者: 木村托峇    時間: 2009-3-15 17:28

多謝c兄指點
作者: laoguo    時間: 2009-3-17 17:28

我係大陸工作咗15年,經驗話我知,通常係馬路上叫我嘅人我全部唔啋,110%係呃人嘅!
作者: didit    時間: 2009-3-18 15:23

引用:
原帖由 laoguo 於 2009-3-17 17:28 發表
我係大陸工作咗15年,經驗話我知,通常係馬路上叫我嘅人我全部唔啋,110%係呃人嘅!
最好即刻閃開, 費時比佢用迷人煙迷倒
作者: yiu_wh    時間: 2009-3-18 20:12

多謝c兄提醒。

歡迎光臨 桑拿街論壇 (http://sauna-88.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0