標題: 報告 : 初次試完粥店, 真係唔知好在邊度?? [打印本頁]

作者: old_baby    時間: 2008-11-16 20:37     標題: 報告 : 初次試完粥店, 真係唔知好在邊度??

(田x四路, 水x二路, 應冇去錯啦!)

星期六去左粥店. 第一個印象係 : 咁鬼格涉!

自己通常係去福田, 水圍附近骨場, 大巴去皇崗再打的, 由旺角出發, 通常75分鐘左右. 去粥店, 在羅湖塞過關, 等的士.......的士佬幾乎唔知田貝點去, 塞車一輪到達. 有D餓, 在隔離食D野, 間餐廳好鬼臭, 廁所陣"壓"味吹到出來, 好難頂, 廿幾銀一碟炒公仔麵不知所謂.....

粥店門口黑嗎嗎, 有D唔敢入. 換衫只得一個locker仔, 入到去沖凉房又係黑嗎嗎, 水喉又舊, 地下唔平, 好易仆死.....(香港公共泳池沖身間都好過佢)

上到房, 只係二,三星酒店水準, 空調不夠又嘈. 技師來到, 算係青春美貌啦, 湛江人, 講廣東話, 算係幾多野講......

Part 1 收貨, 幾有心機

Part 2 都係一般水準. 可能打左十分鐘都未出, 技師主動叫我摸佢個胸...真攪笑
(其實我一向唔會勉強去抽水, 只係女女如果主動成件"責"埋來就會攬下揸下)

冇呃鐘, 按足135分鐘. 女女重話 : 如果早走, 或者經理問服務好唔好, 而客人擰頭, 佢地都有麻煩. (大家記住唔好阻人揾食.)

埋單 HK$210. 走人時, 等的士又成半粒鐘.

總括講, 軟件幾好, 硬件唔合格, 配套又唔得, 附近冇野食.

或者我真係唔識寶, 所以應該唔會再去. 請問各位師兄, 粥店有乜過人之處??
作者: suntripper    時間: 2008-11-16 21:38

作者: sunnywong    時間: 2008-11-16 22:12

引用:
原帖由 old_baby 於 2008-11-16 20:37 發表

自己通常係去福田, 水圍附近骨場, 大巴去皇崗再打的, 由旺角出發, 通常75分鐘左右. 去粥店, 在羅湖塞過關, 等的士.......的士佬幾 ...
吹大左所以所以從來冇去過
作者: ssam    時間: 2008-11-17 00:03

where?

kkbbq:新手師兄  請勿灌水

作者: ivan99    時間: 2008-11-17 00:13

總括講, 軟件幾好, 硬件唔合格, 配套又唔得, 附近冇野食.

或者我真係唔識寶, 所以應該唔會再去. 請問各位師兄, 粥店有乜過人之處??
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
隔離同名酒店間中式酒樓d雞同豆腐都不俗。
作者: 十大惡人    時間: 2008-11-17 00:20

乜都好有報告就是最好,:good2:
作者: eskyed    時間: 2008-11-17 00:28

引用:
原帖由 ssam 於 2008-11-17 00:03 發表
where?

kkbbq:新手師兄  請勿灌水
版主
可能尼位c兄係新人
想問下位置咪用下英文where lor
相信佢唔係灌水既
唔好一下"灌水"就判人死刑la
唔通一定要複雜到"唔該多謝我好想知個場在那裡可否告訴我"咩
作者: wilcolee    時間: 2008-11-17 02:55

引用:
原帖由 old_baby 於 2008-11-16 20:37 發表

自己通常係去福田, 水圍附近骨場, 大巴去皇崗再打的, 由旺角出發, 通常75分鐘左右. 去粥店, 在羅湖塞過關, 等的士.......的士佬幾 ...
agree with you
唔應該再去
粥店never有過人之處
作者: hhhwhhh    時間: 2008-11-17 03:47

引用:

可能c兄去開d高級場.

粥店我都去過1次,不過去左vip房洗白白地方可能好小小

作者: lilibuttket    時間: 2008-11-17 04:39

vip房+幾錢?
作者: leofong    時間: 2008-11-17 08:21

引用:

地點治安一大問題
按下只求一洩
1350分鐘都冇用
作者: 朗    時間: 2008-11-17 13:52

ching 果位技C咪係我上星期果位囉, 以下層泥講, 水涼地方係差D, ching可以試下上層VIP房, 收費208, OK好多架:victory:
作者: ccff    時間: 2008-11-17 14:02

quite agree that the hardware there is poor
作者: oil    時間: 2008-11-17 15:48

我舊年去玩個bg對野”林”嘅...
唔知lee d係咪叫水波呢...

之後冇再去la...
作者: peter99w    時間: 2008-11-17 16:13

作者: hhkprchkk    時間: 2008-11-17 16:21

ching己有一點點火,,,等的士又成半粒鐘. 請問當時係咩時間呀
作者: 腸仔文    時間: 2008-11-17 16:29

果條街幾點都死la
作者: tt234    時間: 2008-11-17 19:07

其實每個人既接受程度唔同,城中村果d地方一樣大巴人去,仲話好抵.
要數粥店硬件,確係差d,但/場part1咁有心機,咁落力既我想都係佢,以前d場乜都無既時候佢已經用鹽包敷背,呢樣都係佢吸引我去試既原因.
當然佢唔與時並進,日漸受淘汰也沒辦法,但不能以佢今日既落後而抹殺佢昔日既光輝.
作者: sttai76    時間: 2008-11-17 20:48

快啲叫籮拔版主出黎講下有乜過人之處啦
作者: old_baby    時間: 2008-11-17 21:07

一味讚好的報告有分加. 我呢個"彈劾"報告就冇.

乜野世界??

作者: mkn1212000    時間: 2008-11-17 22:46

其實, 我星期日都有去, 可能不早12:30到, 只有一兩間房有人, 但到我走時, 差不多滿了, 地下沐足多人到~~~~~
作者: mkn1212000    時間: 2008-11-17 22:50

引用:

不過我同意這位師兄講交通真的不方便, 我四點幾走, 出去坐巴士, 車車都滿, 不太夠胆上車, 而且差d給人偷野
作者: mongping    時間: 2008-11-18 00:32

每人都有唔同標準及要求, 有師兄以 $   行先, 亦有其他師兄以囡囡服務樣貌:_n9: 行先。簡單 d 講, 五舊水响你同我都有唔同價值 。有人話粥記唔好:icon9.gif: 相反亦有大把支持者:good2: 。加上際遇各有不同, 服務水平亦因人而異, 就算兩位師兄分別搵同一囡囡上鐘, 結果可能未必一樣, 環境、氣氛、亦會影響心情。昵處係俾各位自由評價, 每個場都必然有人話好亦有人話唔好,等大家自己定論 。但如果某場個個都彈到飛起:icon9.gif: :icon9.gif: , 咁就必定衰到貼地 , 唔洗恨。咁嘅批評要信啦:thumbs_up.gif: , 真係塞錢落袋架, 慳番d 錢罷啦。
作者: martinlee    時間: 2008-11-18 12:06

去粥店,次次都係坐巴士,一係o係羅湖坐1號車,一係o係福田口岸坐203號,咁耐都無乜問題喔!按完行去水貝二街,食碗新疆牛肉拉麵都係6蚊人民幣。
作者: lovecupid    時間: 2008-11-18 12:11

呢位師兄話粥檔唔知有咩好,也很正常,我都曾有此感受。
好,我講吓去粥店認識和感受

老實,亞蘿蔔陳前半年推介的粥店,都係蘿蔔陳向我強烈勸誘我先肯去
我第一次在粥店門口落車,都唔敢入去,去了天晨村。

論硬件:粥檔是很不知所謂到極點,大眾浴室無屎坑,VIP房亦不見得VIP
論交通:一係坐1號公車(要20分車程),一係打的(30幾蚊),比起去國貿幾分鐘地鐵或行路去,真係好麻煩

論地區:田貝是五金建築材料,唔多安全感,似會遇大賊,唔係東門神偷。

憑以上呢D,我唔會去。

論軟件A:個場對BG的規舉好嚴,係又罰錢,唔係又罰錢,所以BG的服務態度有一定水準,必足135分鐘,按爪都有75分鐘。

論軟件B:BG大都後生,年紀輕輕,有樣,手骨唔錯,因為怕俾客投訴,可以摸可以揸,抽抽水。

而如果我會粥檔,我一定會安排自己最得閒的時間去,因為按摩加按爪,是三個半鐘,差唔多成個下晝,都算時舒服的事。

憑以上呢D,我都會去,但未必常去。

如果是初級骨友,想學吓玩遠D,又想保證服務好,可以去粥檔
只是奉勸各位,如果趕時間,真係唔好去,急急腳去粥檔,只係攞苦來辛。

總結:粥檔留客人是用BG和服務態度作為核心,但太唔重視硬件,又只會事倍功半。

作者: martinlee    時間: 2008-11-18 12:23

引用:
原帖由 robertchan 於 2008-11-18 12:13 發表

問心講,第一次去小嘉(而家已經改名叫 + 陽),是 bigcity 師兄介紹的,當時第一次搭 1 號車,見到車內班友蛇頭鼠眼,去到東門果個站又成班頭髮蓬鬆既外省佬上車,有 d 手上又拎住一袋用黑色垃圾袋裝住既唔知乜野, ...
次次去, 都係揹住個背囊坐車同周圍逛,唔係都唔知邊到係水貝二街!o係大陸D賊都係兩三個一齊上車搵目標,完事後就一齊落車,
救國得多一睇就知
作者: rayhk    時間: 2008-11-18 13:35

但係我覺得粥店part1正骨好一般, 跟本同正場無得比, 力度夠但穴位唔準, 唔知係我遇到既囡囡唔識按, 定係我自己要求高啦
作者: deaddg    時間: 2008-11-18 13:52

其實我覺得任何場都會有盛衰周期
個場做得好時客多囡囡自然搵得多
搵得多d囡囡上岸後個場自然需要有1個調整期
因為要重新搵過&培訓過一班新囡囡
而一d原本比較差o既場就會乘勢而起
周原復始萬象更新

作者: sinnid    時間: 2008-11-18 18:13

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2008-11-18 18:02 發表
流水兄,

…你有冇食哂盒飯呢.

昨日睇到班友仔打大交,
鹵水鴨飯都變火鴨飯
真系興過火屎

唔知點解, 久唔久就有D咁既事發生.  
可能咁至可以心理平衡一下掛:s ...
我都睇到...阿大象版主俾人圍....可惜個陣時只能做cd-rom.....

班人都係黎搞事多.... 好似有好多料咁...其實d c hing 有咁多料都唔使入黎交流啦...咁多野玩...

好似阿精算師大大幫過下...
作者: Bgor    時間: 2008-11-19 11:34

作者: ddpk    時間: 2008-11-19 13:23

引用:
原帖由 流水無情 於 2008-11-19 09:57 發表

早呀! 花面貓兄
你尼排都好得閒喎! 成日去女遊!
都好! 順便幫忙睇睇CA 風向, 過兩日試吓你個錦囊女女先!
我要快過 大笨象 去試! :victory:" />:victory:" />
唔開心既野 過左 ...
流水兄
是不是試準之後
介紹比大象煽反佢

作者: 完事後走人    時間: 2008-11-19 14:13

從來冇去過
作者: deaddg    時間: 2008-11-19 18:39

引用:
原帖由 fivesixnine 於 2008-11-19 07:37 發表
我最怕打的,
D師夫一開口就話要20,
次次都要講價,

我就比你心急D, 我行25分鐘就到  
通常30mins內o既路程我都會行去
除非真係好遠我先會打的
我比較鍾意一路行一路四圍認路&望下"野"
作者: mongping    時間: 2008-11-19 23:24

各位大大: 我一路睇以為會返回正題講粥記, 點知睇睇吓上咗架 大巴去咗 CA, 舞雷公咁屎遠喎。咪霸咗人地個地盤啦........
作者: 33    時間: 2008-11-20 00:43

粥店以前是否有此絕招 -- 一陽指?

作者: old_baby    時間: 2008-11-20 20:43

引用:
原帖由 33 於 2008-11-20 00:43 發表
粥店以前是否有此絕招 -- 一陽指?
好多場都有, 唔洗一定去粥店.
作者: mongping    時間: 2008-11-22 01:54

引用:
原帖由 robertchan 於 2008-11-20 00:00 發表

sorry sorry.....回來了,返來了......

mongping兄,你覺得我上面講粥店果 d 野,有咩意見呢?

最近你去粥店果次,有冇發覺全部人都轉哂?我就覺得有 85% 以上既人轉哂。囡囡直情我一個都唔識! ...
直情唔知點講。無咗返主場嘅感覺啦! 舊時起碼隨口 up 都 5,6 件嗎, 依家.........uch:
作者: mongping    時間: 2008-11-26 01:12

引用:
原帖由 cowsan 於 2008-11-22 11:30 發表

頭3個被彈都係因為個樣勁殘同身材勁削, 我講明要大胸同後生, 部長都冇照做.  所以第4個黎件我都唯有硬食.
講都無用, 都係輪牌制, 你有你up, 除非熟客啦好似羅生之類 , 幾乎可以入休息室

歡迎光臨 桑拿街論壇 (http://sauna-88.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0