標題: 新場報告 : 海洋之星水療會 [打印本頁]

作者: 強仔316    時間: 2008-10-26 00:11     標題: 新場報告 : 海洋之星水療會

借用友台 師弟 兄嘅部份資料

羅湖區 海洋之星水療會
地點 : 羅湖 書城路 都市名園 ABC棟 5 樓

LOCKER : LOCKER 約2xx ~ 3xx個 夠多
冲凉房 : 12 格 , 水力夠 , 沐浴露 ... 用澳滋 / 洗頭水 ... 掛名牌,用飘柔內假貨 ...
水池 :一大兩細...... 但冇水療的功能

大堂 : 中型 , 應可容 100 人 內
座椅 : 電椅(前后調) , 附 LCD TV 及電腦 , 電視台不多 , 暫未可上網
餐廳 : 有 , 中小型 , 價中高
大堂項目 : 38 元 起
其他功能 : 網吧...... 好多台電腦 , 有乒乓波 ,桌球

房間 :
中式房 , 泰式房 , 裝修簡約 , 舒適, 新淨! , 估計也有過百房
技師 : (足浴及按身)技術麻麻~ 中女居多,但件工衣就設計得幾好,大把波"la"睇
服務員,locker仔大部份較新,但算"欣"勤!

價單 , 送大堂項目一個
中式 88 / 100 分鐘
泰式 118 / 100 分鐘
日式 138 / 100 分鐘
中醫 128 / 100 分鐘

接送 : 有 ( 羅湖口岸 )

星期五夜晚12點半到達,大堂客人都只係廿幾三十人,大部份以北佬居多
好多客都係按完就走,所以兩點入房按中式都有大把房~按兩個鐘就可原房休息!

第二日起身埋單,消費:中式88+小費30+足浴小費20=138
港幣:人仔 = 1:1 所以當然俾港幣啦
點知佢地話冇港幣找錢,找人仔得唔得.
我就無所謂...但佢地就要將應找嘅錢 x 人仔對換率
原本 港幣200 - 消費138 = 港幣62
變成 (港幣200 - 消費138) x 人仔對換率 = 人仔50

變相冇左 港幣:人仔 = 1:1 優惠

總括: 整體ok 價錢合理 如果有機會行經果度附近, 會再去光顧!:thumbs_up.gif:

robertchan :好野,有新場報告...順便執一執 d 字,太細隻了。

作者: 強仔316    時間: 2008-10-26 00:30

引用:
原帖由 lidoon9 於 2008-10-26 00:19 發表

呢個報告熟口熟面 ge ??   
因小弟打字慢,又懶....所以借左友台 c弟兄 嘅部份場地資料!
而星期五晚果d就係在下自己嘅試場經歷!
作者: icefire2008    時間: 2008-10-26 02:39

引用:
原帖由 強仔316 於 2008-10-26 00:11 發表
借用友台 師弟 兄鼣‘鷒禤

羅湖區 海洋之星水療會

LOCKER : LOCKER 約2xx ~ 3xx個 夠多
}◣ : 12 格 , 水力夠 , 沐浴露 ... 用澳滋 / 洗頭 ...
港幣一對一既場真係買少見少,有機會去試下先
作者: taming3    時間: 2008-10-26 13:01

作者: ddpk    時間: 2008-10-26 13:25

[size=5師兄多謝報告
但尚欠小小
街街兄弟最想知道的
提鼠機會有多少?
作者: rayhk    時間: 2008-10-26 14:58

呢間場有無睡眠區提供?
作者: ETC    時間: 2008-10-26 21:38

引用:
原帖由 強仔316 於 2008-10-26 00:11 發表

羅湖區 海洋之星水療會

冲凉房 : 12 格 , 水力夠 , 沐浴露 ... 用澳滋 / 洗頭 ...
係咪以前太陽城果個位呀????
作者: 強仔316    時間: 2008-10-27 00:55

引用:
原帖由 ddpk 於 2008-10-26 13:25 發表
[size=5師兄多謝報告
但尚欠小小
街街兄弟最想知道的
提鼠機會有多少?
房門有一半係玻璃
所以捉鼠難道十分高
作者: 強仔316    時間: 2008-10-27 00:57

引用:
原帖由 ETC 於 2008-10-26 21:38 發表

係咪以前太陽城果個位呀????
無錯!就以前太陽城果個位
場內部份毛巾仲印住 太陽城 三個大字
作者: 戴畢量    時間: 2008-10-27 12:03

引用:
原帖由 強仔316 於 2008-10-27 00:57 發表
無錯!就以前太陽城果個位
場內部份毛巾仲印住 太陽城 三個大字
呢個場o既位置唔知點解冇人做得住,  由夜總會到轉手後到太陽城再到現今.....
太陽城以前人不太多, 房間燈光幽暗, 環境清靜, 可原房瞓覺, 但始終.....

作者: oldcat    時間: 2008-10-27 12:14

引用:

羅湖區 海洋之星水療會

冲凉房 : 12 格 , 水力夠 , 沐浴露 ... 用澳滋 / 洗頭 ...
如果自己搭地鉄,應該係邊個站落車呀?
作者: henrycn    時間: 2008-10-27 12:26

個邊始終吾就脚,如果星期六晚驚其它場冇房,這間是最後選擇。
作者: Nightstalker    時間: 2008-10-27 13:55

是大劇院站, C出口出万象城就到. 回程有公司車出羅湖. 都算方便.
作者: taming3    時間: 2008-11-2 03:55

作者: oldcat    時間: 2008-11-4 13:23

啱啱試咗呢塲, d管理好差:icon9.gif:
作者: oldcat    時間: 2008-11-4 16:30

引用:
原帖由 lidoon9 於 2008-11-4 13:50 發表

我正想去踩場, 老猫兄遘下 d管理點差法得卦  
(1) 係餐廳叫咗蝶炒飯,跟住個服務員就唔知死咗去邊,之後個廚師炒好蝶飯,叫咗好耐都搵唔到個服務員,結果要走出黎攞蝶飯比我,我又要自己去攞食具:icon9.gif:
(2) 去到大廳, d服務員又掛住傾計同睇電視:icon9.gif:
作者: Nightstalker    時間: 2008-11-4 17:34

我第一次去, 開咗張咭, 第二朝話未用得, 要比現金.  第二次去, 埋單時又話我張中式coupon冇蓋印, 唔用得, 攪咗一大輪搵經理先攪掂. 還有, 星期六要按摩四個鈡才可以瞓按摩房.

歡迎光臨 桑拿街論壇 (http://sauna-88.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0