標題: 水都趣聞 [打印本頁]

作者: johnhu    時間: 2008-10-6 22:39     標題: 水都趣聞

各位師兄,係度睇左唔少文章,但因打中文唔是好好,所以一向無寫出黎同大家分享下,:good2:依家學會左九方:good2:,如果寫得唔好請見諒
話說上星期去左水都,有個女仔叫我做SPA,我咪試下囉,點知上度去之後,見到一個大陸佬,大吵大鬧,得條毛巾圍住下身,另外有一條spa女仔是甘拉返大陸佬入房,
個女仔同大陸佬話,入去喇,入去先算喇,個大陸佬好大聲,好大聲甘講,為什麼,我問你們為什麼,我做的是性福啟行,為什麼只包飛機起飛,不包降落,飛機都起飛喇,
又不給飛機降落,這算什麼,降落還要另外收錢,那有這種機場呀.果個女仔面:_n1:好紅:_n1:,好紅:_n1:,後尾有個經理上左黎,不過我就俾個服務員拉左入房,所以唔知跟住點.
作者: sttai76    時間: 2008-10-6 23:02

引用:
原帖由 lidoon9 於 2008-10-6 22:54 發表

睇完師兄呢個報告(應該係笑話), 真係笑到出唔到聲.
呢位表叔肯定無去開SZ玩. 唔知SZ D 場無小費係起飛但不包降落
呢位師兄錯哂啦, 大陸佬一向都係唔俾小費架, 不過服務就要做足, 好似我地係hk咁之嘛, 你會唔會去一樓一仲要俾小費架, 全部都叫落樓價嘛
作者: lovecupid    時間: 2008-10-7 12:07

如果真係想完成整個航程,點解唔去「機場」呢 ......
最近都有唔少師兄遇上冇得降落的例子 .....
如果是正場,按前列腺唔一定包打出 ....仲要俾多張毛仔
為咩要受呢D折磨呢....
作賤自己
作者: rfu06    時間: 2008-10-7 13:51

引用:
原帖由 kkbbq 於 2008-10-6 22:53 發表

囡囡無事  性福啓航咪等於按前列腺   正式前列腺都唔包出鍐{   啟航無話要到埗架嘛
系呀...話明啟航嘛,,,梗系系第二度降落啦...
你幾時坐飛機系香港機場起飛..又系香港機場降落架...
都無解既...
作者: tinsever    時間: 2008-10-7 18:23

其實簡簡單單,要飛機去機場,明碼實價一條數包曬唔洗煩。:good2:
要正骨去正場,清清楚楚咪幾好
作者: mrkklo    時間: 2008-10-8 02:08

引用:
原帖由 rfu06 於 2008-10-7 13:51 發表

系呀...話明啟航嘛,,,梗系系第二度降落啦...
你幾時坐飛機系香港機場起飛..又系香港機場降落架...
都無解既...
我又試過....
有次飛北京....差不多 60 mins ,
突然話跟北京機場失去聯絡 ,
就飛返 HK , 過左兩粒鐘再飛過 .
作者: henrycn    時間: 2008-10-8 16:31

听啲技師講,他們怕做大陸人生意,工作要做凸,但可能連小費也冇得收,另外大陸人又租魯啲,有時冇生意才迫於無奈做佢地;其實,相反來講,是否我們香港人太好人呢吓!
作者: spamhehe    時間: 2008-10-8 16:48

引用:
原帖由 henrycn 於 2008-10-8 16:31 發表
听啲技師講,他們怕做大陸人生意,工作要做凸,但可能連小費也冇得收,另外大陸人又租魯啲,有時冇生意才迫於無奈做佢地;其實,相反來講,是否我們香港人太好人呢吓!
係香港人懂得咩叫尊重者, D 女女為錢咁出唻做佢自己都唔想
我地尊重番對方, 自己果關都心安理得 D, 始終我地都係受過人格教育嘛
見大陸人咁玩, 我地於心過意唔去係代表我地同佢地係受過唔同教育
千祈唔好覺得對方著數過我地就去學呀
作者: Bgor    時間: 2008-10-8 17:16

作者: hdmixhdmi    時間: 2008-10-8 17:29

咁"性福啟行"呢個名又真係好易令人誤會既...
不過呢個笑話又真係好鬼死好笑...
作者: henrycn    時間: 2008-10-8 17:31

引用:
原帖由 Bgor 於 2008-10-8 17:16 發表

同意, 玩都最緊要有品:good2: , 不過亦不可容忍囡囡搵笨7行為
對,好似水都Spa咁,啲技師開口就要$500,我朋友前晚就簽$168咪一樣起飛,千其吾好俾人當水魚。
作者: henrycn    時間: 2008-10-8 17:58

靚,真係各人眼光要求不同,有幾個身高170cm以上,身材樣貌也不差,另有幾個波大大圓圓的,真係要睇你的要求。
作者: Tony-lonely    時間: 2008-10-11 20:35

作者: 甜筒華    時間: 2008-10-13 22:22

真係要試試啟下航~

係咪挑戰呢

作者: rayhk    時間: 2008-10-13 23:09

咁咪樓下都聽到哂, 個大陸佬唔怕醜

歡迎光臨 桑拿街論壇 (http://sauna-88.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0