標題: 全國哀悼,娛樂活動停止三日 [打印本頁]

作者: tinsever    時間: 2008-5-18 19:42     標題: 全國哀悼,娛樂活動停止三日

北京中央宣佈星期一開始全國停止娛樂三日以表致哀
作者: 蟲多    時間: 2008-5-18 19:53

是不是你沒錢上去玩作野講
作者: tinsever    時間: 2008-5-18 19:57

自己睇新聞
作者: Bgor    時間: 2008-5-18 20:04

作者: fvckbochk    時間: 2008-5-18 20:16     標題: 回復 1# 的帖子

呢三日放假,點算。
作者: tinsever    時間: 2008-5-18 20:22

桑拿唔屬於娛樂場所,應該會開門,可能會低調D
作者: BoneFree    時間: 2008-5-18 20:23

作者: copper    時間: 2008-5-18 20:50

所有國家机關要下半旗!新聞報導完!
作者: peter99w    時間: 2008-5-18 23:01

作者: 同一天空下    時間: 2008-5-18 23:40

若真在這三天準備北上的兄弟
不如將D錢捐去賑災
我們少錢的一次歡愉
可能救回很多人的一生
善有善報
祝諸君身體健康
作者: Himan52    時間: 2008-5-18 23:51

引用:
原帖由 同一天空下 於 2008-5-18 23:40 發表
若真在這三天準備北上的兄弟
不如將D錢捐去賑災
我們少錢的一次歡愉
可能救回很多人的一生
善有善報
祝諸君身體健康
agree:good2:
作者: max6    時間: 2008-5-19 00:25

引用:
原帖由 itskt 於 2008-5-19 00:09 發表
天災躲也躲不了, 只希望少點人禍.

哀悼三天只是個象徵意思, 對四川人一種深切慰問的表示, 誰亦不會妄想四川會因為大家哀傷三天而即時解困. 四川人往後還要捱幾年苦, 怎至十幾年苦才可以重建家園, 令四川回復舊觀 ...
Fully support!
作者: 陸小鳳    時間: 2008-5-19 00:30

引用:
原帖由 tinsever 於 2008-5-18 19:42 發表
北京中央宣佈星期一開始全國停止娛樂三日以表致哀
Totally Agreed:thumbs_up.gif: :thumbs_up.gif: :thumbs_up.gif: :thumbs_up.gif: :thumbs_up.gif:
作者: screwdriver    時間: 2008-5-19 00:44

引用:
原帖由 kkbbq 於 2008-5-18 22:55 發表

老師說得對  三天算是什麽  苦難三分鐘都痛苦

如果可以改變這次惨劇發生的話  少玩三年都無問題
如果可以改變這次惨劇發生,我願意再永不踏足風月場。
作者: bigass    時間: 2008-5-19 00:45

老實講..既然中國已是公然"姓資"..仲係"資"到冇人有個隻(蓋茨都係咁講)..就冇必要妄用行政指令干預商業運作..中國人有點心同自律咪仲好..
作者: 骨骨人    時間: 2008-5-19 01:01

政府呢 d 指令都係旨在表達社會一點敬意同關懷.
社會各界會自律當然最好,
不過政府指令, 點都會起到一 d 帶頭作用.
作者: tin-tin    時間: 2008-5-19 13:19

國內災難非常難過
作者: sttai76    時間: 2008-5-19 13:31     標題: 星期一至星期三是否休業???

如題!!!
各大小sn是否唔做生意呢???
定係有少數會照常???
作者: 陸小鳳    時間: 2008-5-19 15:46

引用:
原帖由 sttai76 於 2008-5-19 13:31 發表
如題!!!
各大小sn是否唔做生意呢???
定係有少數會照常???

一定會照常啦,唔通呢三日關門大吉咩。可能仲有捐款箱添。
作者: lovecupid    時間: 2008-5-19 16:07

我下午在羅湖關口,當時真的響起空襲警報,大多數人都起立,停下來.....
為四川大地震的遇難者默哀......

甚麼心情都沒有了,只好打道回港...

為哀悼地震的死難者,更換頭像..........

作者: lovecupid    時間: 2008-5-19 17:07

真的沒有心情,在默哀的一刻,我的眼眶也濕了,鼻子也酸.....
作者: lovecupid    時間: 2008-5-19 17:30

珍惜擁有....
活著就是幸福.......

願國家•人民....自強不息....

當火車輪船氣笛,汽車響號,警報喧嚷....行人肅立....

這一刻,完全體會到.....我們都是中國人

作者: 4eyelo    時間: 2008-5-19 18:03

如果免去一身私慾,就可以換取部份生命,值得!
就算唔得,忍三日,悼念一下都好
作者: pantsu    時間: 2008-5-19 18:47

引用:
原帖由 ttyiu 於 2008-5-19 14:45 發表

C hing 你岩岩去完返黎都唔須要笑到見牙唔見眼
得罪........
愛國唔須要講出黎   亦唔須要每日掛晌咀邊 :thumbs_down.gif: :thumbs_down.gif:  愛國係發自內 :heart: 既, 當周圍既人講點樣點樣 ............ 佢又講果 d 叫做虛偽 !!
作者: pantsu    時間: 2008-5-19 19:35

引用:
原帖由 ttyiu 於 2008-5-19 19:22 發表

你要甘講你有你自由,就算你上去玩完可開心亦係你個人事,我只是有感而發,再恕得罪.
如你認為小弟虛偽,我都無法阻礙你思想.
不過我倒希望各位 C hing 是發至內心
最後請原諒我打擾你雅興
引用:
原帖由 pantsu 於 2008-5-19 13:39 發表
有咩 ??   岩岩先去完返黎 !!   
引用:
原帖由 ttyiu 於 2008-5-19 14:45 發表

C hing 你岩岩去完返黎都唔須要笑到見牙唔見眼
得罪........
我內心是怎樣你知道嗎, 我用兩個 icon 發出一個回應, 你就刻意去挑起事端, 我又冇講過係你虛偽, 係你自己去估, 你想怎樣 !!
作者: ilovesz    時間: 2008-5-19 20:23

引用:
原帖由 robertchan 於 2008-5-19 13:52 發表

桑拿一切如常,不過可能生意會小 d,因為客人沒心情去。我剛由深圳骨場回來,走果時得一、兩丁友。
which one did you go ?

I think these 3 days will be more dangerous as the police has one more excuse to check the sauas .
作者: ilovesz    時間: 2008-5-19 20:28

引用:
原帖由 robertchan 於 2008-5-19 20:26 發表

我去了平常去開的主場。

good answer !
作者: 33    時間: 2008-5-20 00:37

引用:
原帖由 robertchan 於 2008-5-19 20:26 發表

我去了平常去開的主場。

絕對正確,這個時候才是真正的高危時段。
sorry, 可否話我知怎高危法?

Thx
作者: JJCHAN218    時間: 2008-5-20 02:13

大家為了什么去嘈,贏了有獎咩!
不如實實在在捐多啲給災民重建家園吧
作者: 米高jackso    時間: 2008-5-20 02:22

實實在在捐$$$到真正慈善機構, 再也不是動物銀行吧.
作者: herman    時間: 2008-5-20 12:07

引用:
原帖由 JJCHAN218 於 2008-5-20 02:13 發表
大家為了什么去嘈,贏了有獎咩!
不如實實在在捐多啲給災民重建家園吧
同意! 我休戰三天, 再把消費錢捐比災民, 以盡綿力.
我大陸朋友話現在連其它TV節目都冇得睇, 因全國哀悼,
電視台只播賑災的節目, HK電視都冇得睇到.
作者: JJCHAN218    時間: 2008-5-20 21:00

引用:
原帖由 米高jackso 於 2008-5-20 02:22 發表
實實在在捐$$$到真正慈善機構, 再也不是動物銀行吧.
師兄又來取笑我了

Anyway, 大家真喺要實實在在去捐$$$
作者: 蟲多    時間: 2008-5-20 22:14

對唔住:smile1: 沒看新聞 我要向大家講聲對唔住
作者: neisoge    時間: 2008-5-21 22:07

JJCHAN218, 蟲多兩位師兄好有量度, 係第二d網d pk 就一定死頂, 唔認錯, 仲大爆粗口.

我初到貴境, 唔知呢度係咪又係新仔分數低既講錯少少都會比人媽到不成人型, 而個d老屎忽就可以亂放屁.
作者: pak    時間: 2008-5-22 00:05

引用:
原帖由 kkbbq 於 2008-5-21 23:59 發表

係喎仲有個ttyiu師兄  佢一樣咁有風度   佢仲好似無犯錯喎  呢D叫上品
                          :thumbs_up.gif:
                                              :thumbs_up.gif:
                     ...
你有犯錯
因為上次我食齋
番尼上水站企晌出閘機喊左幾聲
作者: 陸小鳳    時間: 2008-5-22 00:47

引用:
原帖由 kkbbq 於 2008-5-22 00:09 發表

我知錯啦   

點樣知錯法先,眾人有無機會罸你呢

作者: 狂臊正    時間: 2008-5-22 07:38

作者: neisoge    時間: 2008-5-22 19:01

引用:
原帖由 狂臊正 於 2008-5-22 07:38 發表

衰左唔比人小   唔通仲想小番人呀
第一, 小佢目的係乜, 想提醒佢地, 咁係咪一定要小先, 想個仔好, 係咪一定要打先至得, 如果想發洩, 表示自己叻d, 你有冇做錯過野, 講錯過說話, 過得自己過得人, 小黎小去想撩交打咩

第二, 唔比人小, 唔等於想小番人, 唔搭巴士, 唔一定要搭小巴, 呢個世界唔係剩係黑同白, 比人小同小番人兩樣極端

不過如果你真係狂臊正, 咁我完全明白. 繼續小吧
作者: neisoge    時間: 2008-5-23 21:24

引用:
原帖由 just4fun 於 2008-5-23 21:14 發表

無咗佢又好似爭錦啲野錦.    
爭錦啲セ呢
爭錦個聯合國特使, 專門擺平一切大小糾紛, 又或者係新生輔導主任, 專門修理(指導先至真) 我呢冇有識死既靚仔.

多謝哂, Robert師兄, 亦都要多謝大象師兄, 仲有一個, 不過唔知點稱呼佢.
作者: peter99w    時間: 2008-5-24 00:10

作者: neisoge    時間: 2008-5-24 19:36

引用:
原帖由 kkbbq 於 2008-5-24 06:15 發表

羅拔條友負責講耶穌  我負責扮打手  仲有一個 係邊個呀 形容嚟聽下  師兄
個代號係itkst, 講野同我一樣咁有層次(我咁講直情係踩低人地, 抬高自己)    不過斯文好多, 自問仲未做到咁睇得開, 以家只係練到唔爆粗.

歡迎光臨 桑拿街論壇 (http://sauna-88.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0