標題: 三亞自由遊- 廣州出發 [打印本頁]

作者: 戴畢量    時間: 2008-5-16 15:11     標題: 三亞自由遊- 廣州出發

今次又去三亞玩幾日,3 人係深圳坐95元火車去廣州,機票430人仔連稅,比深圳出發便宜300多,
呢個新廣州白雲機場都好大,從廣州火車站打的要100(連高速公路收費15元),約45分鐘到達.場內
有的似GOLF場卡車車你去關檢, 收費20次.  取登機証唔使你排隊, 你可以去自助 (似ATM) 機按鍵輸入你
買機票時所登記的身份証或回鄉証號碼就即時可領取登機証, 15-20秒內攪掂, 護照除外

.....待續

比住八分上期你先  出多D好嘢  個尾期保証你滿意  不過如果或者可能....

作者: hobb    時間: 2008-5-18 01:29

深圳坐95元火車去廣州...?? 唔系75元嗎:smile1:
作者: 戴畢量    時間: 2008-5-19 10:21

引用:
原帖由 hobb 於 2008-5-18 01:29 發表
深圳坐95元火車去廣州...?? 唔系75元嗎:smile1:
和諧號一等車廂收95元,一個鐘多d到廣州東站
作者: 戴畢量    時間: 2008-5-19 11:05     標題: 回復 1# 的帖子

到達三亞已經3點多,各自check in後, 相約到春園排檔食飯, 飯後, 步行去西河西路金輝煌
ktv, 經講價後480元包1支洋酒或10支啤酒, 唔使一個鐘一個QQ醉倒, 連MAMI都有點醉

...待續

作者: 戴畢量    時間: 2008-5-19 15:13

原本同MAMI講好價錢 800ON,各人都打算帶Q回去,但其中一個話要1,000,
之後又話唔想去,攪到全部冇晒癮,最後放低 200 枱錢離去, 埋單共 920(1 Johnny Walker + 18 beer) +100DJ
價錢尚算合理,走時MAMI話下次來可以跟我們訂k房打5折兼送啤酒...
落到街上,兩友話要去髲廊食快餐,打的到河東路商品街睇睇,佢地兩人各自挑選一個,承惠150, 我就在樓下等...

待續
作者: 戴畢量    時間: 2008-5-20 13:15

午飯於麗嘉, 比喜來登便宜, 味道不差

酒店內池景及沙灘

"http://s183.photobucket.com/albums/x197/kevin811_2007/?action=view¤t=P5120136.jpg"

這張是偷拍的

作者: oldcat    時間: 2008-5-23 13:30

有無人有海南島興隆華僑農場資料?
作者: nelson    時間: 2008-5-25 00:23

作者: 發仔    時間: 2008-5-25 01:35     標題: 回復 6# 的帖子

嘩!點解偷影隻豬游水呀?師兄....
作者: peter99w    時間: 2008-5-25 08:53     標題: 回復 6# 的帖子

作者: angus    時間: 2008-5-25 09:27

作者: 戴畢量    時間: 2008-5-25 12:30

[quote]原帖由 發仔 於 2008-5-25 01:35 發表
嘩!點解偷影隻豬游水呀?師兄....  [/quote

見到呢個妹妹行起路時對(.) (.)蕩o下蕩o下, 好勁呀, 我就o係對面泳池用長鏡偷偷拍下來,
後來佢同條仔响泳池游水, 等我搵番D相再貼上來...
作者: copper    時間: 2008-5-25 20:36

等report!好心急!
作者: tt234    時間: 2008-5-25 21:12

ching:
我都有興趣去海南島玩下,請問:
係唔係網上,例如x程,訂機票同酒店
有無平d既方法,例如機場巴士,去白雲機場
咁靚既酒店要幾錢晚,叫咩酒店,由機場點去,離市中心遠唔遠
唔好意思,太多問題,謝謝!
作者: 蟲多    時間: 2008-5-25 22:56

豬就豬知 起碼有波啤大家睇
作者: 蟲多    時間: 2008-5-25 22:58

心急 等帥兄出報告
作者: BoneFree    時間: 2008-5-26 01:01

作者: 骨總    時間: 2008-5-26 19:52

幾靚喎.
作者: tt234    時間: 2008-5-26 21:03

thx bonefree ching,我一般只有2個人,坐巴士會抵d.
作者: takeoto    時間: 2008-5-26 21:24

海南三亞我都想去啊,玩返三兩日都ok~快d收下料先

歡迎光臨 桑拿街論壇 (http://sauna-88.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0