21 123
發新話題

有d場既管理係想趕客吾係留客

有d場既管理係想趕客吾係留客

睇完老總個報告, 見到即使相熟經理,
都會敢介紹d 3尖8角既負分服務王熟客,...可見大陸人做生意可以好短視

好似尼輪比較多去既場, 如果你打去前台mark女, 話明幾時到, 問女女得吾得閒

前台個服務員會甘q樣答你:
佢係度...返早班, 你上黎先...

即使你明知女女現正上左鐘, 可能有排未落鐘, 前台都好很夠薑叫你上左去先,................................

分分鐘等你個零2個鐘...甚至等吾到... ...叫你mark另一個

眼見幾次如此情況, 上到去既師亨...等到軟晒..........最終都係爆粗收場......焗住搵另一女女...
換來極壞印象:b_heart:
何苦尼...........................想keep熟客變趕客..................

有D人臉皮真係幾尺厚, 但係當你開佢底牌, 佢又好吾順, 好似我做左D mug 得罪佢噤, 佢又吾會想想自己講大話先

大陸員工俾人鬧係工作嘅一部份, 大家處理睇法都唔同, 你講嘅我地一聽就明, 佢地唔會去思考架。

引用:
原帖由 mongping 於 2011-2-12 01:39 發表
大陸員工俾人鬧係工作嘅一部份, 大家處理睇法都唔同, 你講嘅我地一聽就明, 佢地唔會去思考架。
但係我想佢地都吾想比人鬧的, 那為什麼管理方面吾做好點, 那就可以大家都happy呢

引用:
原帖由 mongping 於 2011-2-12 01:39 發表
非常認同, 好多次打比前台mark女都係叫你上去先................之後就==============等

引用:
原帖由 tingman 於 2011-2-12 01:22 發表
有D人臉皮真係幾尺厚, 但係當你開佢底牌, 佢又好吾順, 好似我做左D mug 得罪佢噤, 佢又吾會想想自己講大話先
係la...
天仙下凡我都無本事等佢個半鐘,
吾係女女上左鐘無聽電話
使鬼問前台咩...幾時落鐘咩
我差不多開口話佢先講, 要個半鐘後...
甘自己控制下時間, 食下野無甘on9
坐係大堂等...傻既, 又無人黎吹水

引用:
我怕話2話變左....講手講腳...你知la....
自己燥底.................

引用:
原帖由 blackjackal 於 2011-2-12 01:59 發表

非常認同, 好多次打比前台mark女都係叫你上去先................之後就==============等
等到無mood....9都軟

21 123
發新話題